Dječji vrtić Buba Mara Čabar
Narodnog oslobođenja 2, Čabar

Dječji vrtić Buba Mara

Dječji vrtić Buba Mara Čabar
Narodnog oslobođenja 2, Čabar
Idi na sadržaj

Zaraze - djelatnici

Covid-19
Protokol postupanja u slučaju zaraze s COVID-19 djelatnika vrtića

Kod pojave simptoma koji upućuju na moguću zarazu COVID-19, ali i kod pojave znakova drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom djelatnik ne dolazi u ustanovu. Obavezan je javiti se ravnateljici te obavijestiti nadležnog liječnika obiteljske medicine koji odlučuje o testiranju prema liječničkoj indikaciji.

Ravnateljica, po saznanju da je djelatnik pod sumnjom ili sa potvrđenim COVID-19, hitno saziva sastanak kriznog tima kojeg, uz nju, čine stručni suradnik pedagog te jedan od odgajatelja iz objekta u kojem radi dotični djelatnik.

Krizni tim uvidom u pedagošku i ostalu dokumentaciju utvrđuje kontakte koje je djelatnik pod sumnjom ili sa potvrđenim COVID-19 ostvario za vrijeme boravka u ustanovi. Pod kontaktima podrazumijevaju se svi ostali djelatnici i djeca.

Popis ostvarenih kontakata javlja se nadležnom epidemiologu koji donosi odluku o testiranju kontakata.

Krizni tim o nastaloj situaciji obavještava sve navedene kontakte. Također, o nastaloj situaciji priopćenjem se obavještavaju roditelji.

Krizni tim donosi odluku o hitnoj dezinfekciji prostora, svih kontaktnih površina i didaktike.

Ravnateljica o nastaloj situaciji obavještava načelnicu Stožera civilne zaštite Grada Čabra, liječnicu opće medicine te epidemiologa.

Ako se znakovi bolesti jave tijekom boravka u ustanovi, oboljeli djelatnik odmah napušta ustanovu.

Kada se kod djelatnika utvrdi zaraza COVID-19, postupa se sukladno odluci nadležnog epidemiologa.
Povratak na sadržaj