Dječji vrtić Buba Mara Čabar
Narodnog oslobođenja 2, Čabar

Dječji vrtić Buba Mara

Dječji vrtić Buba Mara Čabar
Narodnog oslobođenja 2, Čabar
Idi na sadržaj

Područni odjel Plešce

Područni odjeli
Aktivnosti s djecom

Područni Odjel Plešce, pedagoška Godina 2022/2023.

2022/2023.
Prirodoslovni muzej u Brod na Kupi
Zajedno s odgojiteljicom Marinom, djeca su krenula autobusom prema mjestu Brod na Kupi. Tamo su posjetili prirodoslovni muzej u kojemu su upoznali svijet životinja koje žive na našemu goranskom području. Izlet je bio edukativnog i zabavnog karaktera.


12.07.2022.
Završno druženje
Dana 29. lipnja u dvorištu vrtića organizirano je završno zajedničko druženje kako bismo obilježili čitavu našu pedagošku godinu lijepom riječju i djelom. Druženje je provedeno u ugodnoj atmosferi u obliku sportskoga dana i čašćenja. Djeca i roditelji su sudjelovali u raznim sportskim igrama – pojedinačnim i skupnim, štafetama i plesnim aktivnostima. Odaziv sudionika bio je i više nego zadovoljavajući. Susretu se odazvalo sveukupno 31 sudionik, djeca, roditelji, ostala djeca (braće i sestre) te naše kuharica i spremačica. Vrijeme je provedeno kvalitetno i dinamično, ali i opuštajuće uz razgovor, pjesmu i ples. Djeca su uživala družeći se s roditeljima. Roditelji su odlično prihvatili sve aktivnosti i bili podrška svojoj djeci. To se vidjelo i na licima jednih i drugih. Na kraju sportskih igara, djeca i roditelji su jedan drugome podijelili medalje. Odgojiteljica je zatim djeci podijelila diplome za ustrajnost, trud i ljubav koju su djeca iskazivala čitavu pedagošku godinu. Pozvala je predškolce te im uručila  posebne poruke te olovke za sretan budući boravak u školi. Diplome su na kraju dobile i kuharica Milena i spremačica Marija. Ovaj smo predivan dan zabilježili zajedničkom zdravicom i  fotografijama, a na povratku kući, djeca su kućama ponijela svoje mape s radovima. Roditelji su bili zadovoljni te su iskazali želju za ponovnim susretom.


29.06.2022.
Radionica
Povodom Međunarodnoga dana obitelji koji se obilježava 15.svibnja, planirana je radionica za djecu i roditelje u prostoriji vrtića. Termin održavanja 17.svibanj s početkom u 17 sati. Radionici se odazvalo šestero roditelja i šestero djece. Prvi dio radionice proveden je u dvorištu vrtića. Nakon kratkog zagrijavanja plesom i pjesmom, djeca i roditelji prionuli su na potragu za blagom. U nađenim kutijicama pronašli su dio slagalice. Svaki je par zatim pomogao da se složi cijela slagalica - fotografija obitelji. Nakon razgovora o obitelji, krenuli smo u sobu dnevnog boravka na kreativan dio radionice. Soba je bila formirana po zasebnim centrima koje su sudionici mogli izabrati prema tipu aktivnosti.

1. Izrada lutaka
2. Modeliranje plastelinom
3. Crtanje i građenje
4. Manipulativno slaganje - dugmići
5. Slikanje rukama

Svi su se odlično zabavili, a svoje kreacije i uspomene, ponijeli kućama.


17.05.2022.
Posjet lutkarskom kazalištu u Rijeci
Predstava Mrljek i Prljek
Dana 28. travnja, posjetili smo lutkarsko kazalište u Rijeci gdje smo pogledali lutkarsku predstavu Mrljek i Prljek. Tema predstave bavila se problemom higijene tijela, stoga je sadržaj bio edukativan za djecu. Glumci su bili odlični i profesionalni pa su njihove lutke veoma vjerno i na zabavan način prikazale kako pravilno održavati higijenu ruku, tijela, kose i zubi. Svi smo ponešto naučili i krenuli kući puni dojmova.


28.04.2022.
Predstava Eko jeka i čarobna planeta
18. ožujka uputili smo se u Tršće na predstavu "Eko jeka i čarobna planeta". Predstava se održala u Domu kulture s početkom u 9 i 30 h. Tema predstave zamišljena je kao zabavno edukativan sadržaj putem kojega djeca uče o ekologiji, ponašanju prema prirodi, biljkama i životinjama, ali i prema drugim ljudima. Glumac odjeven u gusara odlično je dočarao svoju ulogu pa su djeca uživala u njegovim zanimljivim trikovima, pričama i izazovima. Na kraju predstave gusar je za djecu izradio psiće od balona, a djeca su kasnije veselo i puni dojmova krenuli autobusom prema svome vrtiću.


18.03.2022.
Maškare ča mogu maškare!
U veljači ove godine obilježili smo pokladne običaje u našem mjestu. Djeca su se zajedno s odgojiteljicom maskirala u razne zanimljive kostime u kojima su ostajali čitavi boravak u vrtiću. Bilo je tu princeza, kraljica, policajki i policajaca, superheroja, vukova i mački, Pipi Duge Čarape i Snjeguljice. Veoma smo se zabavili, naplesali i napjevali, a svoja smo izdanja zabilježili fotografijama.


11 i 25.02.2022.
Maškare u vrtiću
U veljači ove godine obilježili smo pokladne običaje u našem mjestu. Djeca su se zajedno s odgojiteljicom maskirala u razne zanimljive kostime u kojima su ostajali čitavi boravak u vrtiću. Bilo je tu princeza, kraljica, policajki i policajaca, superheroja, vukova i mački, Pipi Duge Čarape i Snjeguljice. Veoma smo se zabavili, naplesali i napjevali, a svoja smo izdanja i zabilježili fotografijama.


Aktivnosti u vrtiću 2021.
Povratak na sadržaj